paź 23 2014

Buraczki czerwone do obiadu


Komentarze: 0

 4 średnie buraczki myjemy i gotujemy w skórce przez ok. pół godziny
-przelewamy zimną wodą,obieramy ze skórki
 Buraczki tarkujemy na grubych oczkach.
Jedną średnią cebulę kroimy w drobniuteńką kostkę i posypujemy warzywkiem.
Na niewielkiej ilości oleju szklimy cebulkę, dodajemy potarkowane buraczki.

 Wszystko mieszamy, skrapiamy octem do smaku, dodajemy również do smaku
pieprz ziołowy i warzywko.
Na niewielkim ogniu przesmażamy ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Buraczki są gotowe do podania.
Idealnie pasują do mielonych kotletów, ale nie tylko.
 

alexandra0307 : :
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz