Kotleciki Tereski

Składniki:
-filet z piersi kurczaka (ok. 30 dkg)
-por (20 dkg
-ser żółty tarty na dużych oczkach (2 duże łyżki)
-2 jajka
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-2 łyżki majonezu
-sól, pieprz, przyprawa warzywna do smaku
-olej do smażenia


 Pierś z kurczaka kroimy w duże kostki (ok. 2x2 cm).
Pora kroimy w talarki.  Pokrojoną pierś z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem a pora delikatnie posypujemy przyprawą warzywną.
Mieszamy mięso z porem, dodajemy ser,następnie mąkę ziemniaczaną a po wymieszaniu jajka i majonez.
 Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku
 Na patelni z rozgrzanym olejem układamy łyżką porcje kotlecików.  Smażymy na średnim ogniu kilka razy obracając. Kotleciki nie wymagają długiego smażenia.

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz